МУЗИКАНТЪТ И МНОГО УВАЖАВАН ПО СВЕТА АУДИОФИЛ СРАДЖАН ИБЕН ПРЕДСТАВЯ ТОНКОЛОНИТЕ DAVIS COURBET No5 В СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ СЪС СВОЯТА ОБЕКТИВНОСТ САЙТ 6MOONS.
Синергия - градивно взаимодействие между нещата, в което качествата на резултата от него превишават тези на сумата от тях. То съществува между хора, Hi-Fi компоненти и аудио компании също.

Вземете например Оливие Визан и Саймън Лий. Единият ръководи търговаския отдел в централата за тонколони на Davis Acoustics във Франция, чийто обемен каталог с говорители изработени от екзотични мембрани като графит, кевлар и въглеродни нишки снабдяват множество марки, като Apertura, Avantgarde Acoustics, Goldmund, Jadis и MBL, които са най-лесно разпознаваеми от всички. Виж всичко ...
ORTOFON ПРАЗНУВА 200 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМАГНЕТИЗМА ОТ ДАТСКИЯ ФИЗИК ХАНС КРИСТИАН ОЕРСТЕД
Ханс Кристиан Оерстед (14 август, 1774 г. – 9 март, 1851 г.) е виден датски физик и химик, който открива, че електрическите токове създават магнитни полета, една находка, която оказва силно въздействие и влияние върху научното и технологичното развитие на XIX век. През 1820 г., по време на една от неговите лекции, Оерстед забелязва, че стрелката на един от компасите му се отклонява от магнитния север, когато електрическият ток от батерията му бива включен и изключен, явление, което показва връзката между електричеството и магнетизма.
Виж всичко ...
8-ТЕ САУНД СИСТЕМИ, КОИТО ПРОМЕНИХА СВЕТА
Всички яки партита си приличат по едно и също нещо. Страхотен звук! От качеството на аудио формата до тонколоните и усилватели- всичко е от значение. Аудио системата е основната част на всяко парти. Тя не само прави цялостното преживяване по-потапящо и физически интензивно, но и предпазва главите и ушите ви да не бъдат уморени или пък унищожени от музиката. Виж всичко ...

СМЯНА НА ИГЛА И РЕМОНТ НА MC ДОЗА – МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ И КАК СТАВА?
Скъпи клиенти, любители на аудиофилското преживаяване от грамофонни плочи, поради големият интерес от ваша страна към подмяната на игли и цялостен ремонт на актуални и винтидж дози на Ortofon, бихме искали, като дългогодишни представители на марката в България да споделим своя опит в тази област.

Виж всичко ...

ДЕМОНСТРАЦИЯ НА MARTIN AUDIO И В СОФИЯ
След успешната демонтсрация във Варна на най-новите серии тонколони на Martin Audio, подходящи за мобилно озвучаване, се състоя такава и в София. Домакини на мероприятието бяха партньорите на “Империя АВ” ЕООД от клуб Play Zone. Те предоставиха една от залите си в Мега Мол за провеждане на срещата, на която имаше DJи и озвучители от различни региони на страната.

Виж всичко ...
ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА НАЙ-НОВИТЕ МОДЕЛИ ТОНКОЛОНИ MARTIN AUDIO ВЪВ ВАРНА
"Империя АВ" ЕООД, като официален представител на марката, организира презентация на най-новите модели тонколони Martin Audio - активните CDD Live! и пасивните Blackline X.

Серията CDD LIVE! се състои от три широколентови модела и два субуфера. Сърцето на серията е патентованият коаксиален говорител с променлива дисперсия (Coaxial Differential Dispersion). Вградените клас D усилватели, цифровите звукови процесори и Dante™ протоколът за свързване в цифрова мрежа улесняват настройката и използването в система.

Всички заинтересувани са поканени на 17.01.2018 от 14:00 часа в зала "Беллини" на хотел "Интернационал" в курортен комплекс "Златни Пясъци". Организаторте осигуряват безплатен престой на паркинга на хотела за времето на мероприятието.

Виж всичко ...
ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПРОДУКТИ НА FURMAN ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ
От началото на тази година, нашата фирма е ексклузивен дистрибутор за България на професионалните продукти на американската фирма Furman.
Виж всичко ...
ОБИЧАМ МУЗИКА - “ИМПЕРИЯ АВ” С НОВА СТРАНИЦА ВЪВ ФЕЙСБУК”
Екипът на Империя АВ създаде за вас нова страница във Фейсбук, за да можете да се запознаете лесно и отблизо с нашата гъвкава ценова политика. Страницата се казва „Обичам Музика” - на нея всяка седмица ще се публикува информация нови намаления до -50% на продукти, налични в склада ни. Харесайте ни, за да се обединим лесно и бързо и да покажем, че музиката е по-голяма от всичко!
Виж всичко ...

ЗАД ВРАТИТЕ НА ОБНОВЕНАТА АУДИТОРИЯ I НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВАРНА БЕ ИНСТАЛИРАНА СИСТЕМА MLA MINI НА MARTIN AUDIO
Първата лекция в Медицинският университет-Варна е проведена на 1 октомври 1961 г., а създаването му е в отговор на нарастващите обществени потребности от висококвалифицирани медицински кадри и специализирана лекарска помощ в Североизточна България. През първите години след откриването на университета се развива база за учебна и научно-изследователската работа, като за разрастването му се организира строителството на нови болници с различна специализирана насоченост.
Виж всичко ...
АКТЬОРЪТ СИМЕОН ЛЮТАКОВ – ЗА ЖИВОТА И GERMAN MAESTRO ПРЕД КАМЕРАТА НА „МЮЗИКШОП”
По случай 10 годишния юбилей на „Империя АВ”, Симеон Лютаков прие поканата на фирмата да даде интервю. В него той отговаря на въпроси свързани с актуалните теми на съвремието, фотографията, като негово хоби и професия и музиката, която той вече свързва с German Maestro до голяма степен.
Виж всичко ...
MARTIN AUDIO ПРЕДСТАВИ ДЪЛГООЧАКВАНАТА СЕРИЯ CDD-LIVE! НА ИЗЛОЖЕНИЕТО PROLIGHT & SOUND
На изложението Prolight + Sound във Франкфурт тази година, Martin Audio представиха дългоочакваната серия CDD-LIVE! Тя се състои от три широколентови модела и два субуфера и покрива практически всички нужди на централното и фоново озвучаване – от концертно озвучаване на групи и сценични монитори, DJ-ски и корпоративни мероприятия, до инсталации в дискотеки, клубове, театри и центрове за сценични изкуства.
Виж всичко ...
ПРОКУРОР ИВАНОВ, АКТЬОРЪТ СИМЕОН ЛЮТАКОВ ОТ СЕРИАЛА „СЕДЕМ ЧАСА РАЗЛИКА” РАЗКАЗВА ЗА ДЕЛОТО GERMAN MAESTRO
В края на 2015 г. „Империя АВ” сключи договор за ексклузивно представителство в България на германската фирма за производство на електро-акустични системи German Maestro. За фирмата беше удоволствие и чест, че след серия демонстрации в магазин „Мюзикшоп”, първия клиент на German Maestro в България стана актьорът Симеон Лютаков, по-известен на широката публика с ролята си на прокурор Иван Иванов в популярния телевизионен сериал от екрана на bTV „Седем часа разлика”. Вдъхновен от покупката си, той сподели в своя блог впечaтленията и преживяванията си предизвикани от избора на подовия модел Linea-S MS-F One.
Виж всичко ...
MARTIN AUDIO ПРЕДСТАВИ CDD WEATHERIZED НА ISE 2016
След дебюта на награждаванте серия за исталации CDD през 2015, Martin Audio представи нейната версия Weatherized, която е проектирана за употреба на открито и е устойчива на атмосферни влияния.
Виж всичко ...
УНИКАЛЕН ПО РОДА СИ ПАЗАР ЗА ВИНТИДЖ ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВАРНА
В световен план, през последните няколко години, музикалната статистика отчита стабилен растеж на продажбите на грамофонни плочи. Все повече изпълнители представят на публиката новите си албуми издадени и на винилови дискове.
Виж всичко ...

НАЙ-УСПЕШНОТО ЗА MARTIN AUDIO УЧАСТИЕ В ШОУТО PROLIGHT & SOUND
С дългоочакваното представяне на новата серия за исталации CDD, през 2015 Martin Audio успя да постигне най-положителното си от години насам участие в Prolight & Sound, което се провежда във Франкфурт.
Виж всичко ...
В СПЕЦИАЛНАТА СИ ПРИТУРКА “GENIUS!” PSNEUROPE ОТБЕЛЯЗВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДЕЙВ МАРТИН С „ИСТОРИЧЕСКИ ГЕНИЙ“
От 1982 година насам, Pro Sound News Europe заслужено е най-уважаваното, специализирано информационно издание за професионална аудио индустрия. Към своя февруарски брой PSNEurope публикува допълнителна притурка озаглавена „Genius“. Бонус изданието е посветено на изобретателите и иноваторите, оформили света на професионалната аудио техника.
Виж всичко ...
MASKARLAD СТАНА НАЙ-УСПЕШНОТО ПАРТИ ВЪВ ВАРНА ОТ ГОДИНИ... С ПОДКРЕПАТА И НА MARTIN AUDIO
На 01.11.2014, като продължение на Хелоуин, партито се превърна в тържество на Вси DJ Светии, които пречистиха душите на над осемстотин и петдесет фенове чрез клубна енергия и танци. Организаторите от The Mutex Event, бяха избрали за арена на събитието място с три зали, условно означени Едно, Две и Три.
Виж всичко ...
ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА СОФИЙСКАТА ФЪНК И СОУЛ ФОРМАЦИЯ "DIRTY PURCHASE" В БАР “КУБО”
За края на летния сезон във Варна, представителите на Martin Audio за България, съвместно със своите дългогодишни партньори и клиенти бар „Кубо”, са подготвили една жива фънк и соул изненада за своите редовни клиенти и гостите на града. На 30.08.2014 (събота), на сцената на популярното плажно заведение, ще се представи с ексклузивен концерт софийската клубна легенда Dirty Purchase, които с ирония към дългата си професионална кариера наричат себе си Дърти Пърчес.
Виж всичко ...
MARTIN AUDIO – ПОГЛЕД НАЗАД КЪМ ТЯХНОТО 40 ГОДИШНОТО НАСЛЕДСТВО
По случай 40 годишният юбилей от основаването на Martin Audio беше публикуван видео албум с най-значимите събития и личности в тяхната история.
Виж всичко ...
ORTOFON РАЗРАБОТВА НОВА МОНО ДОЗА В ЧЕСТ НА "THE BEATLES"
Датският производител на дози Ortofon работи в тясно професионално сътрудничество с Universal Music Group по проектирането на нова моно доза по случай излизането на колекцията с моно записи на The Beatles „The Beatles Mono Box Set”, която Universal Music Group ще издаде съвместно с Apple Corps Ltd...
Виж всичко ...
РЕСТОРАНТ „МИРАЖ” – ИЗИСКАН ИНТЕРИОР И КУХНЯ
Ресторант „Мираж” е най-новата инвестиция на Дружба Бей Гардън, комплекс разположен в курортното селце Кранево, на север от Варна. Уникалното местоположение на комплекса, съчетанието на море, планина и естествена зеленина, а сега и нов ресторант ...
Виж всичко ...
ЕКСЕЛСИОР: НОВ АСПЕКТ В "ОЛ ИНКЛУЗИВ" ОБСЛУЖВАНЕТО
Нов аспект в "ол инклузив" обслужването по българското Черноморие предложи на своите гости през този сезон хотел „Екселсиор” в курортен комплекс Златни пясъци. Обновеният ресторант, който се намира на първия етаж в хотела е с нова средиземноморска визия и кухня. Интериорът е проектиран от фирма T-design и е изпълнен с прецизен подбор на материалите и внимание към всеки детайл.
Виж всичко ...
„ХЕПИ ЛЕНД”: УНИКАЛНО МЯСТО ЗА ПОЧИВКА И ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ
Детски комплекс „Хепи Ленд” отвори врати за посетители преди официалното откриване, което предстои през лятото на 2014. Със своите атракциони и тематично подредени кътове с развлекателни програми, „Хепи Ленд” се превърна в притегателен център ...
Виж всичко ...
„ЛОНГ БИЙЧ РЕЗОРТ И СПА” - КОМБИНАЦИЯ НА "ЖИВА" ПРИРОДА, ЕЛЕГАНТЕН И НЕНАТРАПЧИВ ЛУКС
Луксозният петзвезден комплекс „Лонг Бийч Резорт и Спа” беше официално открит за собственици на апартаменти на 2 май. Намира се в непосредствена близост до морето в курортното селище Шкорпиловци, което се характеризира с дълга плажна ивица, съчетание на морски пясък и планински поляни.
Виж всичко ...
HiComm ОТРАЗИ ОТКРИВАНЕТО НА CLUB SOUND
Екипът на "Империя АВ" получи висока оценка и признание за професионалните си постижения! Особена чест за фирмата е фактът, че най-престижното издание за високи технологии в България HiComm отрази на страниците на своето онлайн издание ...
Виж всичко ...
ХОТЕЛ AQUA VIEW - ИНВЕСТИЦИЯ ОТ ВИСОК КЛАС ПОЖЪНА ЗАВИДЕН УСПЕХ
16-то издание на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по връчване на годишните награди за постижения в областта на туризма отличи хотел Aqua View с приза „Морски ваканционен хотел на 2012 г.” ...
Виж всичко ...
КЛУБ „СОХО” – АВАНГАРДНА КОНЦЕПЦИЯ И ПЕРФЕКТЕН КЛУБЕН СТАЙЛИНГ
Иновативният стил на клуб „Сохо” е дело на професионалните дизайнери от студио „Гоев”. В абсолютен синхрон със сложната концепция на клуба е и музиката, която е мека и равномерна през деня, предизвикателна и провокираща още по-голямо настроение в късните часове на нощта. В главната роля на това нестандартно съчетание е озвучителната система на световно известните Martin Audio.
Виж всичко ...
MINISTRY OF SOUND И JUKEBOX-ЪТ НА NISSAN

„Нисан” и „Министри ъф Саунд” наскоро представиха „Джукбокс”, новаторски автомобилен проект с една от най-добрите клубни озвучителни системи в света, способна да възпроизведе до 150dB звуково налягане. Озвучителната система „Джукбокс” е разработена от Мартин Аудио, които са направили озвучаването на световно известната зала „Дъ Бокс” в „Министри ъф Саунд” в Лондон. „Дъ Бокс” е петстенна зала, изцяло отделена и изолирана от външните стени, което се счита за идеално от гледна точка на акустиката и е една от най-добрите озвучителни системи в света.
Виж всичко ...

КУБО: ИЛИ КАК ВЪРХОВИТЕ АУДИО ТЕХНОЛОГИИ СЕ СЛИВАТ С ПРИРОДАТА

Всеки, който поне веднъж е минавал през южния плаж в морската столица и е попил от неповторимата му атмосфера, знае какво значи Cubo за интелигентните и свободни жители и гости на Варна. За всички тях, както и за собствениците и персонала на заведението, доскоро имаше един въпрос - ще го има ли Cubo?
Виж всичко ...

БАР “LA PLAYA” ВЪВ ВАРНА С ИЗЦЯЛО ОБНОВЕН ИНТЕРИОР И БЕЗКОМПРОМИСНА СИСТЕМА MARTIN AUDIO
На 01.06.2012 (петък) официално стартира изцяло обновената клубна дестинация на варненския плаж – бар "La Playa". Освен на новия интериор, посетителите на заведението имат възможността да се насладят и на мекия, динамичен и безкомпромисен саунд, гарантиран от световните лидери в областта на професионалното хай-енд озвучаване Martin Audio и осигурен от екипа на техните официални представители за България - фирма „Империя АВ”.
Виж всичко ...
СИСТЕМАТА MAL НА MARTIN AUDIO ПЕЧЕЛИ ЖЕЛАНАТА НАГРАДА ‘ПАРНЕЛИ’ ЗА „НЕОБХОДИМИ ТЕХНОЛОГИИ”

гр. Орландо, Щата Флорида – На гала вечеря в хотел "Пийбоди" в Орландо, преминала при голям интерес, по време на Международното изложение LDI 2011, системата MLA (Многоклетъчен линеен масив) на Мартин Аудио получи престижната награда „Парнели” за „Необходими технологии” в категория „Озвучаване”. На официалната церемония по връчването на 11-тите годишни награди „Парнели”, с водещи легендарните комедийни образи Фло и Еди, известни още като Марк Волман и Хауърд Кейлан, награди получиха: Ед Ванебо – за „Цялостен принос”, Кентън Форсайт – за „Иновации в областта на озвучаването” и Джим Факърт за „Визионер на Parnelli” , както и още 24 лица, дружества и продукти, които през 2011г. са имали значителен принос в развитието и еволюцията на аудиовизуалната индустрия, по-специално в областта на живото изпълнение.
Виж всичко ...
СИСТЕМАТА НА MARTIN AUDIO ЗА ДЕНС МУЗИКА В MINISTRY OF SOUND ГРАБНА НАГРАДАТА НА MNDM ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА

„Мартин Аудио” отново си тръгнаха с награда от категорията за „Най-добър проект на клубна озвучителна система” от престижните 26-ти Международни награди за денс музика (МНДМ), проведени по време на Зимната музикална конференция в „Маями Бийч Кънвеншън Сентър”. Поръчковата система за денс музика, инсталирана в „Министри ъф Саунд” в Южен Лондон, изпревари номинациите на най-добрите клубове в света, „Бета” в Денвър, „Сиело” и „Пача" в Ню Йорк и „Спейс” в Ибиса.
Виж всичко ...

СИСТЕМАТА НА "MARTIN AUDIO" В "MINISTRY OF SOUND" ПЕЧЕЛИ МЕЖДУ НАРОДНА НАГРАДА
Системата на Мартин Аудио (Martin Audio) в клуб Министри ъф Саунд (Ministry Of Sound) в Лондон грабна една от най-престижните награди в индустрията, като бе отличена за "Най-добър проект на клубна система" на конкурса “Международни награди за денс музика” (International Dance Music Awards) за 2010 година. Като едно от най-очакваните събития от глобалния денс-музикален календар, наградите събраха гласовете на около 1 милион музикални ентусиасти от 183 страни, които всяка година оценяват световните постижения в 57 категории.
Виж всичко ...
“ИМПЕРИЯ В ГАЛЕРИЯТА”
На 10.11.2009 във Варненската градска художествена галерия “Борис Георгиев” бе открита инсталацията “В гората”, част от цикъла “20 години” - изложби на съвременно изкуство по повод двадесет годишнината от прехода на България от режим на социализъм към демокрация, организирани от kera.bg. Авторката Мария Панайотова представя аудио/видео инсталация, която включва и физически обекти свързани с тематиката – листопад и вода.
Виж всичко ...
 
EN RU
RO
TR